Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Luko Pilkausko premjera „Ciao Ciao“: klipe – itališka siesta, naujas įvaizdis ir lengva ironija

Po daugybės mėnesių šildantis ir gaudant naują įkvėpimą Apulijos regione, svajingasis neošlagerių autorius Lukas Pilkauskas klausytojų ausims pristato pirmąjį ir saulėtą kūrinį „Ciao Ciao“ iš albumo tokiu pat pavadinimu, kuris pasirodys dar šį pavasarį.
Lukas Pilkauskas
Lukas Pilkauskas / Stop kadrai

Dainą lydi ir šmaikštus vaizdo klipas, nufilmuotas sena Luko „Honda“ keliaujant po mažus pietų Italijos miestelius, valgant ledus, geriant espreso kavą, gulint smėlėtuose paplūdimiuose ir mėgaujantis tyliu itališkos „siestos“ laiku. Kaip pasakoja dainininkas, iš pradžių nebuvo jokių konkrečių minčių, kaip klipas atrodys vizualiai, tačiau buvo aišku viena – Lukas nori šviesiai nusidažyti plaukus: „Jau anksčiau planavau nusidažyti plaukus gelsvai, o tai Italijoje išskiria tave iš bendro konteksto, nes blondinų mažai. Plaukai suteikė tam tikro keistumo ir šmaikštumo, o rūbai ir bendras alter ego galutinai susiformavo sugalvojus scenarijų.“

Lukas Pilkauskas / Pauliaus Butkaus nuotr.
Lukas Pilkauskas / Pauliaus Butkaus nuotr.

„Ciao Ciao“ epicentre – gyvenimu besimėgaujantis, flirtuojantis 70-tųjų itališkais drabužiais apsirengęs Lukas, švelniai ironizuojantis italų vyrų lengvabūdiškumą.

Beno Ąžuolo Šarkos nuotr./Luko Pilkausko klipo „Ciao Ciao“ akimirka
Beno Ąžuolo Šarkos nuotr./Luko Pilkausko klipo „Ciao Ciao“ akimirka

„Juokinga iš šalies stebėti, kaip italai kibina vietines damas ir dalyvauja socialiniame gyvenime. Bet mano atveju viskas buvo atvirkščiai, pusmetį nusprendžiau užsidaryti ir pabūti vienatvėje su savimi, kūryba, pasikrauti savo bateriją ir pailsėti nuo žmonių. Bet dabar esu labai pasiruošęs grįžti ir bendrauti Lietuvoje. Tik koncertų metu sužinosite, ar mano italo įvaizdis išliks ir scenoje“, – juokauja Lukas.

Vaizdo klipas buvo sukurtas kartu su režisieriumi ir geru draugu Benu Ąžuolu Šarka, kuris Italijoje praleido mėnesį atostogaudamas ir padėdamas Lukui filmuoti „Ciao Ciao“. Pasak menininko, nors laisvė kurti dviese suteikė daug erdvės improvizacijai, kartu ir apribojo.

Beno Ąžuolo Šarkos nuotr./Luko Pilkausko klipo „Ciao Ciao“ akimirka
Beno Ąžuolo Šarkos nuotr./Luko Pilkausko klipo „Ciao Ciao“ akimirka

Pavyzdžiui, duetas norėjo, kad klipe atsirastų merginos vaidmuo, bet neturėdami pažįstamų ir nemokėdami italų kalbos, buvo priversti ieškoti kito sprendimo – klipe buvo panaudotos juodai baltos nuotraukos su „mylimosios“ atvaizdu.

Didžiausias iššūkis, pasak Beno, buvo komandos trūkumas – visą kūrybinį ir techninį procesą jam teko atlikti dviese su Luku. Bičiulė stilistė pagelbėjo nuotoliniu būdu, siuntė įvaizdžio idėjas, tačiau rūbų paieškos Italijoje tapo tikru nuotykiu.

Asmeninio archyvo nuotr./Lukas Pilkauskas ir Benas Ąžuolas Šarka Italijoje
Asmeninio archyvo nuotr./Lukas Pilkauskas ir Benas Ąžuolas Šarka Italijoje

„Dažnai juokavome, kad Lukas atrodo lyg po mokyklos išleistuvių vakarėlio. Gaila, kad vietos parduotuvėse nelikę romantiško, vintažinio prieskonio – kokį mes atsimename iš senų kino filmų, tad, galiausiai, norimą kostiumą teko pirkti internetu. Nepaisant visko, ši patirtis mums atvėrė naujas kūrybos perspektyvas, išmokė prisitaikyti prie neįprastų aplinkybių ir tik dar labiau sustiprino mūsų draugystę“, – prisimena B.Šarka.

„Ciao Ciao“ vaizdo klipas:

VIDEO: Lukas Pilkauskas - Ciao ciao

„Ciao Ciao“ ir kitas naujo albumo dainas gyvai bus galima išgirsti jau birželio 5 dieną Vilniuje, „Downtown Forest“ erdvėje, kur L.Pilkauskas pasirodys kartu su gyvo garso grupe – Kipru Pugačiuku, Augustu Baronu ir Mantu Joneikiu. Skambės nauji romantiški kūriniai, bet ausis ir akis pasieks ir ankstesni Luko šlageriai („Sodų Dainos“, „Linkėjimai iš Sorento“ ir kiti).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius