Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus oro uoste – išskirtinė Jolitos Vaitkutės instaliacija: „Dažnai mintys nespėja pasivyti kūno“

Vilniaus oro uosto Konferencijų centre lankytojus pasitinka naujas menininkės Jolitos Vaitkutės kūrinys – instaliacija „ConnectingUs“. Iš 31 kėdės sukurta instaliacija primena į dangų kylantį orlaivį. „ConnectingUs“ sukurti J.Vaitkutei prireikė dviejų savaičių.

„Oro uostas man įprastai siejosi su triukšminga ir labai dinamiška erdve. Tačiau įžengus į Konferencijų centrą įvyksta savotiškas virsmas – čia tylu ir ramu, o visas intensyvus veiksmas vyksta už lango – lėktuvai leidžiasi ir kyla. Dėl to Vilniaus oro uosto Konferencijų centras yra įkvepianti erdvė. Čia aš iš kėdžių sukūriau lėktuvą, kuris man pačiai visada simbolizuoja naują galimybę, o skrydis sukelia teleportacijos pojūtį, nes dažnai atskridus į kitą šalį mintys nespėja pasivyti kūno“, – teigia menininkė Jolita Vaitkutė.

E.Vinžanovaitės nuotr./Jolitos Vaitkutės instaliacija Vilniaus oro uoste
E.Vinžanovaitės nuotr./Jolitos Vaitkutės instaliacija Vilniaus oro uoste

Instaliacijai Konferencijų centre buvo specialiai panaudotos konferencinės kėdės. Jos sutvirtintos ir suglaustos taip, kad simbolizuotų, kaip konferencijų temos, diskusijos ir pokalbiai suvienija ir susieja žmones. Visi jie tampa tarsi vieno į tikslą skrendančio orlaivio keleiviai.

„Jolita Vaitkutė yra išskirtinė menininkė, sugebanti iš kasdienių daiktų sudėlioti įspūdingus, metaforiškus vaizdus. Vilniaus oro uosto Konferencijų centro tikslas yra toks pats – suteikti nekasdienę, unikalią patirtį renginių organizatoriams ir dalyviams. Instaliacija „ConnectingUs“ sustiprina ir atspindi centro erdvės akcentą – milžiniškus langus, pro kuriuos matosi aviacijos pulsas – niekada nesustojantis veiksmas ant oro uosto tako Visa tai sukuria ypatingą, pakylėtą aplinką konferencijoms, įmonių šventėms, vestuvėms ir kitokiems renginiams“, – sako Gintarė Norvilaitė-Tautevičė, Lietuvos oro uostų Komercijos departamento direktorė.

E.Vinžanovaitės nuotr./Jolitos Vaitkutės instaliacija Vilniaus oro uoste
E.Vinžanovaitės nuotr./Jolitos Vaitkutės instaliacija Vilniaus oro uoste

Instaliaciją Konferencijų centro lankytojai galės apžiūrėti iki gegužės 14 dienos, o vėliau kūrinys bus perkeltas į Vilniaus oro uosto ne Šengeno zonos keleivių atvykimo salę.

Apie VNO Konferencijų centrą

Vilniaus oro uosto (VNO) Konferencijų centras – tai moderni 520 kv. m. erdvė renginiams, siūlanti mūsų svečiams unikalų vaizdą į šiaurinį Vilniaus oro uosto peroną. Renginių metu pro didžiulius Konferencijų centro langus galima stebėti įspūdingai kylančius ir besileidžiančius lėktuvus ir iš arti pamatyti visas oro uoste vykstančias operacijas. Konferencijų centras yra aprūpintas moderniausiomis vaizdo, garso ir apšvietimo technologijomis, kurias valdyti paprasta ir patogu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius