Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Belgijoje, Spa trasoje, trys Lietuvos komandos 12 val. kovos su oro stichija

Jau penktadienį Belgijoje, Spa Francorchamps trasoje, startuoja „24h series“ Europos čempionato antrosios lenktynės. Jos truks 12 val., prie starto stos trys Lietuvos komandos. Tai – „RD Signs Šiauliai“ (Lamborghini Huracan GT3), „Juta Racing“ (Audi R8 LMS GT3) ir „Porsche Baltic“ (Porsche 991, kuris varžosi klasėje 992).
Lenktynių dalyvių paradas Spa, Belgijoje, 12 val. lenktynėse: RD Signs komanda
Lenktynių dalyvių paradas Spa, Belgijoje, 12 val. lenktynėse: RD Signs komanda / RD Signs nuotr.

Spa trasa – labai sudėtinga, kupina iššūkių, todėl populiari. Ji dažnai vadinama viena sudėtingiausių „Formulės-1“ trasų. Lietuvos komandos šįkart kovos su rekordiniu skaičiumi varžovų – apie 50.

„RD Signs Šiauliai“ komandos raudonąjį „Lamborghini“ pilotuos Audrius Butkevičius, Paulius Paškevičius ir Nicola Michelon.

„Juta Racing“ raudonąją „Audi“ – Arūnas Gečiauskas, Sigitas Ambrazevičius, Lukas Sundahl ir Larsas Viljoenas. Abi šios komandos varžosi GT3 divizione.

Komandos ir organizatorių nuotr./12 val. Spa Francorchamps lenktynės, Juta Racing
Komandos ir organizatorių nuotr./12 val. Spa Francorchamps lenktynės, Juta Racing

„Porsche Baltic“ automobilį „Porsche 911 GT3 CUP“ vairuos profesionalus lenktynininkas Robertas Kupčikas, kuriam talkins Domas Raudonis ir Tautvydas Rudokas.

Daugiau apie lenktynes skaitykite oficialioje svetainėje.

„Prestižinė Belgijos trasa sutelkia geriausius ir stipriausius automobilių sporto talentus iš viso pasaulio, tad tikime, kad nuotykių ir adrenalino čia tikrai netruks ir šį savaitgalį. Pati trasa, būdama nenuspėjama oro sąlygomis ir sudėtinga joje esančiais posūkiais, priverčia pasitempti ir parodyti geriausius savo gebėjimus. Tuo tarpu įgautos praktinės žinios, tampa geriausia konversija į reikšmingus komandos pasiekimus ateityje“, – trasos išskirtinumą pabrėžia komandos vadovas ir lenktynininkas R. Kupčikas.

Šių metų „Hankook 12 H SPA“ ištvermės varžybos sutrauks rekordinį dalyvaujančių automobilių skaičių. Iš viso startuos net 50 automobilių.
„Hankook 12 H“ lenktynės, po penktadienio kvalifikacinės atrankos, prasidės jau šį šeštadienį ir bus tęsiamos sekmadienį, jas skaidant per dvi dienas. Šeštadienį komandos kausis 5 valandas, o sekmadienį – 7.

Spa Francorchamps lenktynių trasa („Circuit de Spa-Francorchamps“) yra įkurta netoli Spa miestelio, Belgijoje. Tai viena ilgiausių „Formulės-1“ trasų, kurios ilgis siekia 6,940 km (4,312 mylių), ją sudaro 19 posūkių ir 1,06 km (0,65 mylios) ilgio tiesioji. Trasos stadionas talpina net 70 tūkst. lenktynių fanų ir komandas palaikančiųjų.

Ketvirtadienį, lenktynių išvakarėse, šalia trasos esančiame Malmedy miestelyje vyko įspūdingas lenktynių dalyvių paradas – panašiai kaip Le Mano 24 val. lenktynėse.

„24 H lenktynės“ – tai „Creventic“ klubo organizuojama tarptautinė ilgų nuotolių lenktynių serija garsiausiose pasaulio trasose, kuriose įprastai vyksta ir Formulės 1 lenktynės. Dalis šios serijos lenktynių tęsiasi 24 val., pvz., Portimao (Portugalija), Barselonoje (Ispanija), Sebringe (JAV), Dubajuje (JAE). Kitos trunka 12 valandų – SPA, Mugello, Hockenheime.

Prieš lenktynių starta Belgijoje oro sąlygos labai permainingos – sinoptikai žada ne tik lietų, bet ir šlapią sniegą. Tai – labai pavojinga trasoje, kurioje net posūkiuose greitis siekia iki 200 km/val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius