Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

I.Šimonytės rinkimų atostogos: atskleidė, kokia bus kampanija

Premjerė Ingrida Šimonytė nuo pirmadienio išeina atostogų, per kurias vykdys savo prezidentinę kampaniją. Premjerės rinkimų komanda atskleidė, kokia bus kampanija.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kiek anksčiau I.Šimonytė sakė, kad neplanuoja važinėti į regionus ir susitikinėti su rinkėjais.

„Man prisistatyti žmonėms, kas aš esu, ką aš galvoju įvairiausiais klausimais nuo partnerystės iki mokesčių, per Kiniją į ekonomiką, turbūt nėra reikalo. Nes aš kiekvieną savaitę, du kartus per savaitę stoviu čia prie lentos ir atsakinėju“, – žurnalistų paklausta, ar turi regionų lankymo planą, Seime antradienį sakė I.Šimonytė.

Premjerės manymu, daugelis jos nuostatų rinkėjams yra žinomos.

„Manau, tie žmonės, kurie rinksis mane, rinksis ne katę maiše, o rinksis mane su visais mano privalumais ir trūkumais. Nemanau, kad mano kalėdojimas per tas tris savaites galėtų stipriai tą situaciją pakeisti“, – teigė I.Šimonytė.

Tačiau penktadienį I.Šimonytės komanda pranešė, kad premjerė „susitikinės su šalį stiprinančiais žmonėmis“.

„I.Šimonytė nuo pirmadienio, balandžio 22 dienos, išeina rinkiminių kasmetinių atostogų ir jį skirs susitikimams su veikliais, išradingais, šalį stiprinančiais žmonėmis. Ingrida Šimonytė laikėsi principinės nuostatos, einant tiesiogines ministrės pirmininkės pareigas rinkiminės kampanijos nevykdyti ir administracinių resursų kampanijai nenaudoti“, – teigiama pranešime.

Pasak pranešimo, per rinkiminei kampanijai skirtą atostogų mėnesį kandidatė ypatingą dėmesį skirs savanorystės ir pilietiškumo skatinimui, kūrėjams ir minkštosios valstybės galios stiprinimui, inovatoriams ir technologinei vastybės pažangai, aktyviam jaunimui ir ne mažiau aktyviems senjorams, iš emigracijos grįžtantiems žmonėms.

„Krizės ir grėsmės mus prislopino. Reikia naujo impulso. Jo šaliai suteikti gali veiklūs, darbštūs, išradingi ir įvairiausių galimybių atrandantys Lietuvos žmonės. Jie yra šalies stiprybė. Šį rinkiminį mėnesį noriu skirti dėmesio būtent tiems, kas savo darbu ir gyvenimu stiprina Lietuvą“, – cituojama I.Šimonytė.

I.Šimonytė taip pat planuoja susitikti dalykinių diskusijų su teisėjų bendruomene ir šalies diplomatais, atsakingo verslo atstovais, dalyvauti keliose socialinėse akcijose bei narystės ES ir NATO 20-mečio minėjimo renginiuose.

Kandidatė dalyvaus ir 9 rinkiminiuose debatuose, duos interviu šalies ir užsienio žiniasklaidai.

Savo rinkimų programos nuostatas I.Šimonytė praėjusią savaitę jau pristatė Vilniuje, o šio penktadienio vakarą pristatys Kaune. Pirmadienį susitikimu su Panevėžio kūrėjais I.Šimonytė pradės susitikimų su šalį stiprinančiais žmonėmis ciklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius