Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 08 /22:19

G.Jeglinsko interviu pasirodė Baltarusijos televizijoje, manė bendravęs su rusų opozicija

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas į prezidentus Giedrimas Jeglinsko interviu pasirodė valstybinėje Baltarusijos televizijoje, pats kandidatas teigia, kad interviu davė manydamas, kad kalbasi su Rusijos opozicijos leidiniu.
Giedrimo Jeglinsko interviu Baltarusijos propagandinei televizijai
Giedrimo Jeglinsko interviu Baltarusijos propagandinei televizijai

„Oficialiai pasikreipus duoti interviu opoziciniam Rusijos naujienų portalui „Meduza“, netikėtai mano interviu buvo paskelbtas baltarusių propagandistų kanale su visais vaitkinio naratyvo padailinimais“, – trečiadienį feisbuke rašė G. Jeglinskas.

Kandidatas teigė laikantis tai įvertinimu, kad „propagandistams neramu dėl stiprios ir saugios valstybės, už kurią kaip niekada turime būti pasirengę kovoti“.

„Dėl interviu turinio esu ramus, bet patekti į tokį kanalą – nuoširdžiai nemalonu. Iš mano pusės patarimas visiems kolegoms, labai atsakingai įsivertinkite, ar verta komentuoti net ir „opoziciniams“ kanalams“, – rašė kandidatas.

Socialiniuose tinkluose G.Jeglinskas sulaukė daug kritikos, kad davė interviu nepatikrinęs, kas į jį kreipėsi ir net neatkreipęs dėmesio į tai, kad el. paštas, iš kurio jam siųstas laiškas, nėra toks, kokį naudoja „Meduza“ portalas.

Baltarusijos propagandinės televizijos laidoje Lietuva pristatoma kaip JAV marionetė: „Per daugiau nei 30 vadinamosios „nepriklausomybės“ metų Lietuva iš kažkada buvusios didingos šalies vizitinės kortelės virto kilimėliu prie NATO durų. Prie vairo stovi apmokytos marionetės. Vietoj ekonominės paramos – militarizacija ir pavertimas kariniu placdarmu.“

G.Jeglinskas įvardijamas kaip opozicinis kandidatas. Jis teigia, kad dabartinė Lietuvos užsienio politika yra neprofesionali, chaotiška, jai trūksta vienybės ir vertybių. Tačiau jis teigia manąs, kad Lietuvai reikia stiprinti santykius su JAV, nes alternatyvos tam nėra. Jis taip pat teigia sieksiąs, kad Lietuvoje būtų daugiau NATO, aptaria Suvalkų koridoriaus problematiką. Tarp vidaus problemų G.Jeglinskas išskyrė demografijos problemas, imigraciją.

Prezidento rinkimai ir referendumas dėl pilietybės vyks gegužės 12 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius