Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tulpių žydėjimo šventė Burbiškio dvare – jau šį savaitgalį: ką dar pamatyti Radviliškio krašte?

Ištvermingos tulpės įveikė išbandymą sniegu, dabar šalnomis ir šį savaitgalį ruošiasi žydėjimui visu pajėgumu – gegužės 11–12 dienomis Burbiškio dvare, Radviliškio rajone, vyks 23-iasis Burbiškio dvaro festivalis „Tulpių žydėjimo šventė“. Festivalis Burbiškio dvare vyksta nuo 1999 metų, rašoma Radviliškio turizmo informacijos centro pranešime spaudai.
Burbiškio dvaras
Burbiškio dvaras / Sigito Mikučio nuotr.

Išties Tulpių žydėjimo šventė prasideda vos pražydus pirmiesiems žiedams ir tęsiasi iki žydėjimo pabaigos – lankytojai ne tik gėrisi atgimstančia gamta, nuostabiu pavasario žydėjimu, bet ir lanko muziejaus ekspozicijas. Ką dar nuveikti Radviliškio krašte, jei čia atvykstate savaitgaliui?

Pakeliui į Burbiškio dvarą – „Molinė saulėgrąža“ ir puodynių kolekcija

Dabar tulpės karaliauja Radviliškio krašte, o vasarai persiritus į antrą pusę pražysta – kiek tik akys mato – saulėgrąžų laukas. Bet didžiagalvių gražuolių dar reikės palaukti, tad verta aplankyti Ąsočių ir puodynių muziejų. Didžiulis piligrimo ir saulėgrąžų piešinys traukia akį, čia gera vieta pasidaryti nuotrauką.

Radviliškio TIC nuotr. / „Molinės saulėgrąžos“ puodynių kolekcija
Radviliškio TIC nuotr. / „Molinės saulėgrąžos“ puodynių kolekcija

Patinka mažos mašinėlės?

Šeduvoje veikia istorinės technikos muziejus, kuriame daugiau nei 60 istorinių transporto priemonių. Žavitės retro automobiliais, o gal žavi iš veiksmo filmų prisimenami automobiliai? Ekspozicija vis papildoma netikėtais eksponatais, tikrai verta užsukti ir pasigrožėti ratuočiais.

Radviliškio TIC nuotr. / Šeduvoje veikia Istorinės technikos muziejus
Radviliškio TIC nuotr. / Šeduvoje veikia Istorinės technikos muziejus

Kol ežeruose vanduo vėsokas – baseinas dabar pats tas

Kol kaimyniniai didmiesčiai suka galvas, ką daryti dėl baseino – radviliškiečiai gali mėgautis SPA ir baseino pramogomis nors ir kasdien. Čia ir pirtys, ir saunos, daug dėmesio skiriama vaikui pramogoms baseine. Tame pačiame pastate veikianti kavinė – puikus sustojimas atokvėpiui.

Radviliškio TIC nuotr. / Radviliškio baseinas
Radviliškio TIC nuotr. / Radviliškio baseinas

Pažintis su Radviliškiu – čia ne tik relikvinis miesto simbolis

Nors šis juodas garvežys ir nebestūgauja, bet sutinka kiekvieną atvykusį į Radviliškį. Mieste gausu meno skulptūrų, keli parkai ir ilgi takai pasivaikščiojimams. Prie miesto savivaldybės veikiantis fontanas – pramoga kiekvienam. Galima užsisakyti patinkančią dainą, tada ir fontano čiurkšlės „šoka“ į taktą.

Sigito Mikučio nuotr. / Radviliškio miesto aikštė
Sigito Mikučio nuotr. / Radviliškio miesto aikštė

Ilgas lankytojų laukiančių dvarų sąrašas

Net 23 dvarai Radviliškio rajone – įtraukti į Kultūros paveldo vertybių sąrašą. Jame ne tik Burbiškio, Baisogalos, Diktariškių dvarai, bet ir mažiau girdėti – Gražionių, Vileikių dvarai.

Pakeliui iš Burbiškio į Radviliškį – Raudondvario dvaro buvusi sodyba. Išsukus iš kelio galima pasiekti Baisogalos ir Pakiršinio dvarus. Arčiau Radviliškio – Kalnelio Gražionių dvaro liekanos, medinio Gražionių dvaro raudoni bokšteliai matosi iš toli.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius