Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 08

Su Lenino antrininku Malmėje susidūręs lietuvis: „Muštis nenorėjau, bet ir atsitraukti nebegalėjau“

Dabar Malmės vardas yra daugelio muzikos gerbėjų lūpose ir tai yra verta ir teisinga, nes būtent šiame mieste šiuo metu ūžia populiariausias Europos muzikinis renginys – „Eurovizija“. Dėl to negali pykti, renginys tikrai smagus. Dar smagiau, kad lietuvis pateko į finalą, o smagiausia būtų, kad jį ir pasiimtų. Jaučiu, kad taip gali įvykti.
Lietuvis iki šiol prisimena nemalonų nutikimą Malmėje
Lietuvis iki šiol prisimena nemalonų nutikimą Malmėje / „15min“ fotomontažas

Kita vertus, maža ką galiu jausti, aš jaučiau ir tai, kad Adamkus prieš Paksą laimės, bet šįkart manau, kad nesuklysiu – mūsiškis pateks bent į dešimtuką. Nežinau tiksliai, iš kur ta nuojauta, bet neatmetu galimybės, kad ją dalinai nulėmė ir mano nesenas vizitas Malmėje, kai vykau paskui vieną iš lietuviškų futbolo klubų stebėti jo rungtynių, kurios buvo pergalingos ir sukėlė visiems lietuviško futbolo gerbėjams didžiulę šventę. Tada mes labai smagiai atšventėme ir nuo to man Malmė asocijuojasi tik su gerais prisiminimais.

Visgi, šiandien nekalbėsime nei apie „Euroviziją“ (iš manęs ne koks ekspertas), nei apie futbolą (išmanau daugiau, bet futbolas įdomus tik itin mažai daliai lietuvių). Šiandien kalbėsime apie pačią Malmę ir apie joje nutikusį epizodą, kažkiek apkartinusį malonią tos viešnagės emociją.

Vaido Mikaičio nuotr. / Malmė, Švedija
Vaido Mikaičio nuotr. / Malmė, Švedija

Malmė yra trečiasis pagal dydį Švedijos miestas ir, beje, sparčiai augantis. Jei dabar mieste gyvena daugiau nei 300 tūkst. gyventojų, tai skaičiuojama, kad po 25 metų jų bus apie pusė milijono, kas yra apie pusantro karto daugiau. Tikrai didelis augimas, nesakykite.

Nuo kada švedai taip greitai auga, paklausite? Juk jie, kaip ir visi Vakarų civilizacijos atstovai gimdo vis mažiau ir mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius