Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dramą Barselonoje laimėjęs „Olympiakos“ – paskutinis finalo ketverto dalyvis

Shaquielle'as McKissicas rungtynių pabaigoje prapliupo tarsi lietus taškų dykumoje, o Pirėjo „Olympiakos“ itin nerezultatyviose ir negražiose lemiamose serijos rungtynėse išvykoje palaužė „Barcelona“ ekipą.
Shaquielle'as McKissicas
Shaquielle'as McKissicas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Graikijos superklubas, didesnę rungtynių dalį turėjęs vytis varžovus, galiausiai triumfavo 63:59 (9:12, 16:15, 15:13, 23:19).

„Olympiakos“ laimėjo ketvirtfinalio seriją 3-2 ir žengė į Eurolygos finalo ketvertą, kurio pusfinalyje gegužės 24-ąją Berlyne susikaus su karališkuoju Madrido „Real“ bei sieks revanšo už pralaimėjimą praėjusio sezono didžiajame Eurolygos finale Kaune.

Šeimininkė „Barca“ drąsiau pradėjo rungtynes ir antro kėlinio pradžioje turėjo netgi 9 taškų pranašumą (18:9). Tiesa, neilgai.

Abi komandos tiesiog strigo puolime. Sukaustytos įtampos ir rungtynių svarbos jos žaidė siaubingą krepšinį, nepataikydamos lengvų metimų, bet svarbiausia trečiadienio vakarą buvo ne atakų grožis, o nugalėtojas.

O tuo svarbiausiu momentu pasirūpino Sh.McKissicas, ketvirtajame kėlinyje pelnęs 8 taškus iš eilės, įskaitant ir tritaškį su pražanga (49:54).

OLY netrukus pirmavo ir 8 taškais (57:49), bet dramos neišvengė net ir tada (57:54), nes „Barca“, vedama veterano Ricky Rubio (perėmusio net 5 kamuolius) energijos, pakilo į lemiamą šturmą.

Vis dėlto tas pats Sh.McKissicas pavogė kamuolį iš Nicolaso Laprovittolos ir Nikola Milutinovas padėjo tašką (59:54).

Rokas Jokubaitis, kurio sezonas Eurolygoje baigėsi, Barselonos ekipai per 7 minutes pelnė 2 taškus (1/2 dvit., 0/1 trit.), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, sugriebė 1 kamuolį ir surinko 3 naudingumo balus.

Tuo metu į finalo ketvertą patekęs Ignas Brazdeikis „Olympiakos“ gretose vėl nebuvo net registruotas rungtynėms. Šioje serijoje jis sužaidė tik vieną mačą, patį pirmąjį, kuriame įmetė 2 taškus per 8 minutes ir daugiau nebeįsiterpė į Georgios Bartzoko taktines schemas.

„Barcelona“: Nicolas Laprovittola 17 (2/7 trit., 7 atk. kam.), Alexas Abrinesas 13, Willy Hernangomezas 9 (3 klaid.), Ricky Rubio (5 per. kam.) ir Janas Vesely (4 klaid.) – po 6, ... Rokas Jokubaitis 2 (2 rez. perd., 7 min.).

„Olympiakos“: Shaquille‘as McKissicas 12, Kostas Papanikolaou 11 (3/6 trit.), Nikola Milutinovas 10 (10 atk. kam., 7 iš. praž., 26 naud. bal.), Nigelas Williamsas-Gossas 8 (6 klaid.).

Taigi Eurolygos finalo ketverte gegužės 24 – 26 dienomis Berlyne žais du Graikijos klubai – Pirėjo „Olympiakos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ – gausų sirgalių būrį taip pat atsivešianti Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahče“ ir titulą ginsiantis Madrido „Real“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius